امنیت شبکه امروزه با گسترش وابستگی‌های نظام های کسب و کاری به زیر ساخت های مبتنی بر فناوری اطلاعات، یکی از ملاحظات پر اهمیت، مقوله امنیت اطلاعات است. چرا که وجود نقصان در معماری امنیتی زیرساخت‌های فناوری اطلاعات می‌تواند خسارات جبران ناپذیری را برای سازمان ها و شرکت ها ایجاد نماید.

این روزها شرکت‌ها و سازمان‌های متعدد تمام اطلاعات شخصی و تجاری خود را در شبکه‌ها نگهداری می‌کنند. به دلیل محرمانه بودن این اطلاعات و امکان نفوذ افراد به آن، باید به دنبال راه حلی برای امنیت شبکه بود. شاید خیلی از افراد به این فکر باشند که با توجه به تکنولوژی‌ها و روش‌های جدید نفوذ به اطلاعات، چگونه می‌توان امنیت شبکه را تامین کرد. علیرغم وجود این همه روش جدید برای دسترسی به اطلاعات، فناوری‌های جدید و زیادی هم برای جلوگیری از دسترسی افراد دیگر به وجود آمده است.امنیت شبکه چیست؟

امنیت شبکه چیست؟

امنیت شبکه مجموعه‌ای از اقدامات است که برای محافظت از شبکه کامپیوتری در برابر حمله‌های خارجی و داخلی کاربرد دارد. این فرایند شامل اقداماتی پیشگیرانه به‌صورت نرم‌افزاری و سخت‌افزاری است که از منابع شبکه در برابر افراد ناشناس محافظت می‌کند. در این صورت تخریب یا سرقت اطلاعات اتفاق نمی‌افتد. امنیت شبکه دارای لایه‌های متفاوتی است که این اقدامات از خارجی‌ترین لایه تا داخلی‌ترین لایه وجود دارند. هر لایه شامل سیاست‌های کنترلی خاصی برای کاربران مجاز و هکرها است. 

با توجه به اینکه مقوله امنیت یکی از نیازمندی های بنیادی و اساسی در زیر ساخت های فناوری اطلاعات می‌باشد، مطالعات و تحقیقات گسترده ای توسط ارکان مختلف علمی، نظیر ارکان آکادمیک، ارکان تولیدکنندگان فناوری و … در این خصوص صورت پذیرفته است. امنیت شبکه بدین ترتیب، یکی از رویکردهای مورد قبول و مشترک، رویکرد امن سازی در عمق (Defence in Depth) است.

چه خطراتی شبکه های کامپیوتری را تهدید می کند؟

امنیت شبکه

در عصر فناوری اطلاعات کلیه امور با استفاده از شبکه‌های شخصی، محلی و شبکه‌های جهانی انجام می‌شود. قبل از آنکه به هر موضوع دیگری پیرامون شبکه‌های گوناگون بپردازیم، باید مهم‌ترین اصل یعنی امنیت شبکه اطلاعات را تأمین کنیم. برای افزایش امنیت در شبکه های مختلف باید با خطراتی که این شبکه‌ها را تهدید می‌کند آشنا شوید سپس راهکارهای مناسب برای تأمین امنیت آنها را فرا بگیرید.

شرکت فناوران عصر شبکه پاسارگاد، از پیشروان ارائه خدمات شبکه در ایران است که در زمینه خدمات طراحی و راه اندازی میز خدمت و سایر سرویس های تحت شبکه فعالیت می کند. برای دریافت مشاوره تخصصی در این زمینه با شماره زیر تماس بگیرید.

02188032385

برخی از خطرات و تهدیدات شبکه‌ها عبارت‌اند از:

1-هک شدن شبکه

به ورود شخصی غیرمجاز در شبکه اطلاعات، هک شدن آن می‌گویند. هکرها دو هدف کلی برای نفوذ به شبکه اطلاعات دارند. این افراد با هدف حمله و دسترسی به اطلاعات محرمانه شبکه را هک می‌کنند یا می‌خواهند در سیستمهای داخلی متصل به شبکه تداخل ایجاد کنند.

2-حمله DDoS

اگر فردی که امنیت شبکه اطلاعات را به خطر می‌اندازد، ترافیکی بیش از حد تحمل را به شبکه وارد کند، باعث کاهش سرعت آن یا حتی قطعی سرویس می‌شود. در این موارد گفته می‌شود که حمله DDoS صورت گرفته است.

3-استفاده از منابع آسیب پذیر

یکی از راه‌های به خطر انداختن شبکه‌های مختلف استفاده از پورتال‌های ورود، سخت افزارها یا برنامه‌های متصل به شبکه است. معمولاً افراد مهاجم با سوء استفاده از این منابع سعی دارند تا به اهداف مخرب خود برسند.

4-وارد کردن بدافزارها

بدافزارها همان نرم‌افزارهایی هستند که کارکرد شبکه را با اختلال روبرو می‌کنند. این آلودگی می‌تواند با استفاده از دستگاه‌های آلوده متصل به شبکه یا حمله‌های خارجی وارد سیستم شود. برخی از این Malware infections عبارت اند از:

  • Ransomware: این بدافزار اطلاعات محرمانه را از بین می‌برد یا دسترسی کاربران به آنها را قطع می‌نماید.
  • Worms: کرم‌ها در شبکه منتشر می‌شوند و عملکرد آن را با اختلال روبرو می‌کنند.
  • Spyware: با استفاده از این بدافزار می‌توان کارکرد هر کاربری را ردیابی کرد.

5-خطرات داخلی

تمام افرادی که به شبکه متصل هستند، علی‌رغم میل باطنی خود می‌توانند خطرات داخلی برای امنیت شبکه اطلاعات ایجاد کنند. این افراد امنیت را کاهش داده و حتی ممکن است به طور ناخودآگاه اطلاعات محرمانه را افشا کنند. البته گاهی افراد خرابکار با سوء نیت، امور فوق را انجام می‌دهند.

چگونه امنیت شبکه اطلاعات را تأمین کنیم؟

چگونه امنیت شبکه اطلاعات را تأمین کنیمروش‌های مختلفی برای تأمین امنیت در شبکه‌های کوچک و بزرگ وجود دارد. در ادامه به معرفی برخی از این راهکارها می‌پردازیم.

* مرکز عملیات Soc 

بهترین راه برای حفاظت از شبکه اطلاعات، استفاده از یک تیم متشکل از افراد متخصص آموزش دیده است که باید نواقص و کمبودهای سیستم را شناسایی و امنیت آن را دوچندان نمایند. به این تیم، مرکز عملیات یا Soc گفته می‌شود که در آن افراد با تخصص های مختلف فعالیت می‌کنند.

این تیم سایبری با استفاده از برنامه‌های کامپیوتری و همچنین روش‌های حفاظت از اطلاعات تلاش می‌کنند تا هرگونه نفوذ یا سرقت را از شبکه کاهش دهند. تمامی ایرادها و نواقص سیستم توسط این افراد شناسایی شده و به صورت زیربنایی رفع می‌شوند. معمولاً مراکز عملیات امنیت از افراد زیر تشکیل شده‌اند:

1) مدیر تیم: مراکز Soc توسط مدیری اداره می‌شوند که بر کارشناسان، بودجه مرکز و برنامه‌هایی که از آن استفاده می‌شود، نظارت می‌کنند.

2) کارشناسان پاسخگوی رخداد: زمانی که زنگ هشدار در امنیت شبکه به صدا در می‌آید، کارشناسان این تیم ارزیابی‌های اولیه را انجام می‌دهند.

3) متخصصین جرم یابی: در زمان وقوع حادثه این افراد داده‌های لازم را جمع‌آوری و شواهد را ثبت می‌کنند.

4) ناظران: این گروه از تیم Soc باید رفتار افراد را با دستورالعمل‌ها و استانداردها بررسی کرده و به مدیر تیم گزارش دهند.

5) تحلیلگران امنیت سایبری: زمانی که خطری امنیت شبکه اطلاعات را تهدید می‌کند، این تحلیلگران تهدید را طبقه بندی کرده و اولویت آن را مشخص می‌کنند سپس هشدار متناسب با آن را ایجاد می‌نمایند.

* تیم پاسخگو به رخدادهای امنیتی Cert 

در اکثر سازمان‌ها برای حفاظت از شبکه اطلاعات از تیم پاسخگو به رخدادهای امنیتی استفاده می‌کنند. این تیم خطرات و تهدیدات را شناسایی و تحلیل می‌کند تا در صورت بروز بتوان بهترین واکنش را نشان داد. Cert آسیب‌های ناشی از حملات سایبری را کاهش می‌دهد. خدماتی که این تیم به امنیت شبکه اطلاعات ارائه می‌دهند به صورت زیر تقسیم بندی می‌شود:

  • Reactive: این خدمات بیشتر در حوزه مدیریت رخداد، هشدارهای لازم و کنترل میزان آسیب پذیری سیستم ارائه می‌شوند.
  • Proactive: تیم Cert با این خدمات، اطلاعیه‌های مربوط به هر نوع نفوذ و حمله‌ای را توسط ابزارهای مختلف منتشر می‌کند.
  • مدیریت کیفی: برای افزایش امنیت شبکه باید تمامی خطرات تحلیل و نتایج آن به اطلاع کاربران برسد. این خدمات شامل آگاه‌سازی و مشاوره برای افزایش امنیت شبکه اطلاعات نیز می‌شوند.

* به کارگیری سیستم مدیریت امنیت اطلاعات (isms)

در سیستم isms استانداردها و دستورالعمل‌هایی وجود دارد که با استفاده از آن، میزان امنیت شبکه رصد می‌شود. این سیستم به طور منظم و مداوم عملکرد سیستم‌های مختلف را بررسی کرده و نتایج را اعلام می‌کنند. البته گاهی سیستم مدیریت امنیت اطلاعات به صورت اختصاصی برای سازمانی خاص تعریف می‌شود و از هیچ چهارچوبی تبعیت نمی‌کند.

چرا باید تست نفوذ را برای تأمین امنیت شبکه انجام داد؟

تست نفوذ را برای تأمین امنیت شبکهبرای آن که بتوان میزان امنیت شبکه را بررسی کرد باید تست نفوذ را انجام داد. در این تست میزان امنیت یا حتی آسیب پذیری سیستم‌های کامپیوتری و شبکه مورد استفاده آنها تخمین زده می‌شود. مراحل  انجام این تست در شبکه اطلاعات بدین ترتیب هستند:

1) تعیین هدف

2) جمع کردن اطلاعات لازم

3) تخمین میزان آسیب پذیری

4) انجام تست نفوذ

5) تهیه گزارش به دست آمده از تست

6) ارائه راهکارهای مختلف برای افزایش امنیت شبکه اطلاعات

خدماتی در شرکت فناوران عصر شبکه پاسارگاد ارائه می‌شود که امنیت شبکه اطلاعات در سازمان‌های مختلف را تأمین می‌نماید. این شرکت راهکارهای اختصاصی برای مقابله با خطرات و تهدیدات خارجی و داخلی ارائه کرده و سپس آنها را طراحی و پیاده سازی می‌کند.

تمامی این روش‌ها دارای پشتیبانی بوده و به طور مداوم بهینه سازی می‌شوند. شما می‌توانید برای کسب اطلاعات بیشتر درباره خدمات مختلف این شرکت با کارشناسان ما در فناوران عصر شبکه پاسارگاد در تماس باشید. امنیت شبکه

سه  لایه امنیت شبکه

مطابق با این رویکرد، به جهت افزایش سطح امنیت زیر ساخت جامع فناوری اطلاعات، از راهکارهای امنیتی مرتبط، در تمامی سطوح و لایه های معماری فناوری اطلاعات سازمانی استفاده خواهد شد.

همچنین بر اساس استاندارد X.805 و به منظور برقراری امنیت انتها به انتها لازم است که مولفه های امنیتی مربوط به تجهیزات و گروه‌های مختلف اعمال گردند. بنابراین نیاز به یک لایه بندی احساس می‌شود.
در این استاندارد سه لایه امنیتی در نظر گرفته شده است که با تعریف لایه های مختلف امنیتی یک راهکار سلسله مراتبی برای امن سازی شبکه پیشنهاد شده است.
وظیفه لایه های امنیتی همانند لایه های شبکه ارائه سرویس و فعال سازی لایه بالاتر است. “لایه امنیت زیر ساخت”، “لایه امنیت سرویس” را فعال کرده و این لایه نیز “لایه امنیت کاربرد” را فعال می‌نماید. لایه بندی به این صورت انجام می‌شود که هر لایه آسیب پذیری های خاص خود را دارد که این با هدف سهولت برخورد با تهدیدها انجام گرفته است. در ادامه این لایه ها بررسی می‌شوند:

1- لایه امنیت زیرساخت

لایه زیر ساخت تامین امنیت امکانات شبکه انتقال و همچنین تک تک ابزارهای شبکه را در بر میگیرد. این لایه یک توصیف از اجرای اصلی شبکه، سرویس ها و کاربردهای هر یک را ارائه می‌دهد.

2- لایه امنیت سرویس

امنیت سرویس هایی که سرویس دهندگان به مشتریان عرضه میدارند در این لایه تامین می‌شود. این رنج سرویس ها از سرویس های پایه (مثلا سرویس های برقراری ارتباط اینترنت مانند: سرور AAA، سرویس DNS و …) تا سرویس های خاص مانند سرویس VOIP، VPN، QOS و … را در بر می‌گیرد. وظیفه این لایه محافظت از سرویس دهندگان و مشتریان آنها در مقابل تهدیدات امنیتی بالقوه است.

3- لایه امنیت کاربرد

این لایه روی کاربردهایی که در دسترس کاربران قرار می‌گیرد تمرکز دارد. کاربردهای تحت شبکه ممکن است از سوی فراهم کننده سرویس های کاربردی (ASPs) به صورت تامین کننده ثالث، خود فراهم کننده سرویس بعنوان ASPs و یا شرکت های میزبان آنها که دارای مرکز داده مستقل هستند ارائه شود. بر این اساس در این لایه چهار هدف را میتوان در خطر تهدید قلمداد کرد:
1 کاربران کاربرد
2- فراهم کننده کاربرد
3- فراهم کننده فرعی
4- فراهم کننده سرویس 
ساختار این معماری و وظیفه هر بخش در شکل زیر آورده شده است. در این مقاله امنیتی بیشتر درباره امنیت شبکه خواهید دانست.

معماری امنیت شبکه

بعنوان مثال اگر فرض شود هدف برقراری امنیت در یک شبکه IP طبق استاندارد x.805 باشد، آنگاه لایه ها می‌توانند به صورت زیر باشند:

Infrastructure Security Layer

– مسیریاب ها و سرورها
– لینک های مخابراتی

Services Security Layer

– شبکه انتقال IP
– سرویس های سوار شده روی IP مانند (AAA, DNS, DHCP, …)
– سرویس های اضافه شده به IP، مانند (VPN, VoIP, QoS)

Applications Security Layer

– کاربردهای معمول مانند (FTP, Web access, …)
– کاربردهای اساسی مانند (Email)
– کاربردهای خیلی خاص مانند (e-commerece, e-training)
 

روش‌های امنیت شبکه 

روش‌های امنیت شبکه 

  • سیستم تشخیص و پیشگیری از نفوذ: با استفاده از اطلاعات کارکرد و مقایسه آن با بانک اطلاعاتی شبکه، سیستم می‌تواند ترافیک شبکه را شناسایی و از حملات احتمالی، جلوگیری کند. 
  • امنیت ایمیل: یکی از بهترین ابزارها برای هک اطلاعات شبکه، ایمیل و اطلاعات درون آن است. به همین دلیل ابزارهای امنیتی ایمیل روی کار آمدند تا با کنترل ورود و خروج پیام‌ها، جلوی نفوذ به شبکه را بگیرند. 
  • امنیت برنامه: یکی دیگر از راه‌های نفوذ هکرها، برنامه‌ها هستند. پس با اقدامات، سخت‌افزار و نرم‌افزارهای امنیتی می‌توان جلوی نفوذ به این اطلاعات را گرفت. 
  • کنترل دسترسی: در این روش، دسترسی افراد غیر مجاز از بین می‌رود. یعنی فقط تعدادی از کاربران به شبکه دسترسی دارند و مجاز هستند. 
  • ضد تروجان: ممکن است ویروس‌ها مدت زیادی در شبکه حضور داشته باشند و شما هیچ علائمی نبینید. به همین دلیل با استفاده از این روش، جلوی ورود بدافزارها و نرم‌افزارهایی که راه را برای این ویروس‌ها باز می‌گذارند، می‌گیریم. 
  • فایروال: فایروال‌ها در مرز بین شبکه و اینترنت قرار می‌گیرند. قوانین فایروال بر اطلاعات ورودی و خروجی از داخل شبکه و اینترنت نظارت دارند. این قوانین تعیین می‌کنند چه اطلاعاتی وارد و چه اطلاعاتی خارج شود. 
  • از دست دادن داده‌ها و جلوگیری از آن: بزرگ‌ترین ضعیف برای امنیت شبکه، انسان‌ها هستند. بنابراین اقدامات خاصی را انجام می‌دهیم تا از خارج کردن عمدی و غیر عمدی اطلاعات توسط کارکنان سازمان مطمئن شویم. 
  • تجزیه و تحلیل شبکه: تجزیه و تحلیل رفتار عادی شبکه، نشان می‌دهد که نقص‌ها و موارد مشکوک را شناسایی کنید. مقدار منابع مورد استفاده و حجم انتقال اطلاعات شبکه در حالت عادی باعث شناسایی مشکلات امنیتی می‌شود. 
  • امنیت بی‌سیم و تلفن‌های همراه: دستگاه‌های بی‌سیم مانند تلفن همراه، نقص امنیتی فراوانی دارند. پس برای دستگاه‌های بی‌سیم و موبایل‌ها که از طریق وایرلس به شبکه متصل می‌شوند، تست امنیت انجام دهید. 

اقدامات دیگر سازمان‌ها برای تامین امنیت شبکه

  1. ممکن است شما از شبکه محافظت کنید؛ اما باز هم در معرض حملات هکرها قرار بگیرد. به همین دلیل حتما نسخه پشتیبان از اطلاعات تهیه کنید. در این صورت با از دست دادن اطلاعات جزئی یا کامل، مشکلی برای کسب‌و‌کار شما پیش نمی‌آید. 
  2. بسیاری از آسیب‌های شبکه و نفوذ هکرها در پی یک اقدام تصادفی و ناآگاهانه اتفاق افتاده است. برای مثال کارکنان به اشتباه پیوست یک ایمیل ناامن را باز کردند. پس حتما به کارکنان خود درباره امنیت شبکه و راهکارهای آن توضیح دهید. 
  3. هیچ یک از کارکنان شما قابل اعتماد نیستند! این فلسفه اعتماد صفر است. یعنی شما باید برای همه کاربران داخلی و خارجی، پروتکلی برای احراز هویت قرار دهید. 

ترازهای امنیتی

ترازهای امنیتیترازهای امنیت یک دسته بندی فعالیت های شبکه است تا بتوان هر فعالیت شبکه را بطور مجزا محافظت کرد و سیاست های امنیتی یک تراز، پارامترهای امنیتی تراز دیگر را تحت تاثیر قرار ندهد. مثلا اگر یک حمله DOS در حوزه امنیت شبکه در لایه امنیتی طرف کاربر رخ دهد به دنبال مقابله با این حمله در لایه مدیریت نباشیم.
ترازهای امنیت شبکه این امکان را فراهم می‌آورد که با دسته بندی فعالیت های شبکه و قرار دادن در ترازهای مختلف، امنیت هر فعالیت را به طور مجزا بررسی کرد. از آنجایی که هر فعالیت بطور مجزا در نظر گرفته میشود. مثلا سرویس VoIP که در لایه امنیت سرویس قرار دارد را در نظر بگیرید، امن سازی مدیریت سرویس (مانند تامین کاربران)، مستقل از امن سازی کنترل سرویس (مانند پروتکل SIP) و همچنین مستقل از امن سازی داده طرف کاربر (مانند صدای کاربر) می‌باشد.
بدین ترتیب ترازهای امنیتی ارائه شده عبارتند از:

تراز امنیت مدیریت در امنیت شبکه

وظیفه این تراز حمایت از بخش های OAM&P اجزا شبکه، تجهیزات انتقال، سیستم های اداری و مراکز داده است. این تراز مولفه هایی مانند خطا، ظرفیت، نظارت، تامین و امنیت (FACPS) را پشتیبانی می‌نماید.

تراز امنیت کنترل

وظیفه این لایه حمایت از فعالیت هایی است که وظیفه انتقال اطلاعات سرویس ها یا کاربردهای شبکه را به عهده دارند می‌باشد. این تراز عموما مخابره بین ماشین ها را در شبکه که عموما شامل پیام های کنترلی است را در بر می‌گیرد.
تراز امنیتی طرف کاربر این تراز شامل امن سازی دسترسی و استفاده از سرویس های ارائه شده توسط فراهم کننده در طرف کاربر می‌باشد. کاربران انتهایی ممکن است از خود شبکه فراهم کننده سرویس، یا از سرویس های گسترش دهنده مانند VPN و یا ممکن است بر شبکه های کاربرد محور استفاده نمایند.
امنیت شبکه، در این راستا، شرکت فناوران عصر شبکه پاسارگاد، با اتکا بر توان فنی و دانش متخصصین خود و همچنین، پروژه هایی که در این حوزه انجام داده است، این توانایی را دارد تا نقش سازنده ای در راستای ارتقا و بهبود سطح امنیت زیر ساخت جامع فناوری اطلاعات، در لایه ها، بخش ها و حوزه های مختلف ایفا نماید.

 

چرا امنیت شبکه‌های کامپیوتری حائز اهمیت استرویکرد شرکت فناوران عصر شبکه پاسارگاد، در انجام پروژه های فناوری اطلاعات در تمامی حوزه های فنی، مبتنی بر بر ایجاد متدولوژی های یکپارچه و ماژولار است. این متدولوژی ها بر مهندسی سازی رفتار یک سیستم جامع، در چرخه های عمر سیستم تاکید دارند.
پروژه هایی که در زمینه خدمات امنیت شبکه نیز انجام می‌شوند، از این قاعده مستثنا نیستند و رویکرد کلان شرکت در رابطه با این پروژه ها به همین صورت است.
بدین ترتیب، با اتکا بر چنین رویکردی، شرکت به این توانایی دست یافته است، تا راهکارهای جامع را به طور کامل، از ابتدا تعریف نموده، آن را طراحی و پیاده سازی نماید و پس از آن به بهینه سازی و پشتیبانی راهکارها بپردازد.
همچنین، با استفاده از چنین رویکردی، شرکت به این توانایی نیز دست یافته است، تا به اقتضا بر شرایط پروژه، هر کدام از فازها و مراحل یک پروژه را به تنهایی، بدون اینکه در سایر فازها و مراحل درگیر باشد، با اخذ ورودی های اطلاعاتی لازم از فعالیت های انجام شده پیشین و ارائه خروجی های اطلاعاتی لازم به جهت ادامه کار توسط تیم فنی دیگر، انجام دهد.
استفاده از این چنین رویکرد مشترکی، در تناقض با نیازمندی ها و فعالیت های فنی پروژه از دیدگاه فازهای کلان نبوده و تفاوت های تکنولوژیک و فنی پروژه هایی که در این حوزه (حوزه خدمات امنیت شبکه) انجام می‌پذیرند، تنها برروی فعالیت های درون فازهای مختلف تاثیرگذار خواهند بود، نه در متدولوژی و رویکرد کلان انجام پروژه.
در این خصوص، به جهت کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با نحوه فعالیت ها و خدمات شرکت فناوران عصر شبکه پاسارگاد، در حوزه پروژه های امنیت شبکه، میتوانید بر روی لینک های زیر کلیک کنید:

امکان سنجی و نیازسنجی امنیت شبکه (Network Security)

تحلیل و آنالیز امنیت شبکه (Network Security)

طراحی امنیت شبکه (Network Security)

اجرا و پیاده سازی امنیت شبکه (Network Security)

مهندسی مجدد و بهینه سازی امنیت شبکه (Network Security)

مشاوره و نظارت امنیت شبکه (Network Security)

نگهداری، پشتیبانی و راهبری امنیت شبکه (Network Security)

هزینه راه اندازی سیستم‌های امنیت شبکه

هزینه امنیت شبکه شامل مواردی است که فرد متخصص صرف تست و ارزیابی شبکه و تامین امنیت شبکه می‌کند. هزینه‌هایی که برای سازمان‌های مختلف لازم است می‌تواند متفاوت باشد و به نیازهای سازمان بستگی دارد. متخصص امنیت شبکه ابتدا با تست‌هایی که انجام می‌دهد مسیرهای نفوذ به شبکه را شناسایی می‌کند. سپس با اقداماتی مثل ایجاد شبکه دسترسی، نصب آنتی ویروس، تجزیه و تحلیل شبکه و … امنیت را افزایش می‌دهد. هر کدام از این اقدامات هزینه بر است و می‌تواند بر هزینه راه اندازی سیستم‌های امنیت شبکه تاثیر بگذارد.

مدت زمان راه اندازی سیستم امنیت شبکه به عوامل مختلفی بستگی دارد و مستقیما به نیازهای سازمان مربوط است. مجموعا مدت زمانی که صرف آنالیز شبکه سازمان و نصب سیستم‌های امنیتی شبکه می‌شود را به عنوان زمان راه اندازی سیستم امنیت شبکه در نظر می‌گیرند. اینکه چه سیستم‌هایی و با چه سطحی از امنیت نصب می‌شود بر روند آن موثر است. به طور کلی راه اندازی سیستم‌های امنیت شبکه بیش از چند روز طول نمی‌کشد اما باید زمانی را برای آموزش پرسنل سازمان نیز در نظر گرفت.

در جواب این سوال باید گفت که صرف هزینه برای تامین امنیت شبکه کاملا ارزش آن را دارد. اگرچه حتی ممکن است الان به امنیت شبکه احتیاج نداشته باشید اما مطمئن باشید یک روز به آن احتیاج پیدا می‌کنید. با توجه به گستردگی روز افزون حملات سایبری و خسارات فاجعه باری که وارد می‌کند، هر چقدر در برابر این حملات ایمن‌تر باشید خیالتان آسوده‌تر خواهد بود و احتمال آسیب و ضرر را کاهش می‌دهید.

سوالات متداول:

1-چرا امنیت شبکه‌های کامپیوتری حائز اهمیت است؟

امنیت شبکه های کامپیوتری با چالش های بزرگتری همراه است. علاوه بر این، خود برنامه‌ها مجازی‌سازی می‌شوند و در چندین مکان توزیع می‌شوند که برخی از آنها خارج از کنترل فیزیکی تیم امنیت فناوری اطلاعات هستند. با افزایش تعداد حملات سایبری علیه زیرساخت های سازمانی و سازمانی، حفاظت از ترافیک و زیرساخت شبکه به یک ضرورت حیاتی تبدیل شده است.

2-انواع نرم‌افزارها و ابزارهای تأمین امنیت شبکه را نام ببرید؟

کنترل دسترسی (Access Control) – دسترسی ZTNA (Zero-Trust Network Access) – آنتی‌‌ویروس (Antivirus) و ضد‌بدافزار (Antimalware) -امنیت برنامه (Application Security) – تجزیه‌وتحلیل رفتاری (Behavioral Analytics) – امنیت ابری (Cloud Security) -فایروال (Firewall) – سیستم تشخیص نفوذ (IDS)

3- شبکه‌های امنیتی چگونه کار می‌کنند؟

امنیت شبکه به مجموعه اقداماتی اطلاق می‌شود که برای محافظت از شبکه در‌برابر تهدیدهای امنیتی مختلف انجام می‌شود. این مجموعه اقدامات معمولاً شامل چندین خط مشی و روش است که هدف آن‌ها جلوگیری از دسترسی غیرمجاز به شبکه است. با این کار از هرگونه سوء‌استفاده از منابع شبکه جلوگیری می‌کنند.