آموزشی

تفاوت زیرو کلاینت و تین کلاینت

تفاوت زیرو کلاینت و تین کلاینت

برای بسیاری از علاقمندان حوزه تکنولوژی جای سوال است که تفاوت تفاوت زیرو کلاینت و تین کلاینت در چیست؟ تیک کلاینت را با نام دیگری به نام فت کلاینت نیز می‌شناسند. اما تفاوت موجود در فت کلاینت‌ها و تین کلاینت‌ها به سادگی اسم‌هایشان نیست. در این مقاله سعی داریم بطور اجمالی به بررسی این دستگاه‌ها بپرداریم و شما را با مفهوم کاربردی و ویژگی های آنها آشنا سازیم.

تعریف و معرفی زیرو کلاینت و تین کلاینت

تیک کلاینت (Thick Client) و تین کلاینت (Thin Client) دو نوع رایانه‌ی کوچک هستند که برای دسترسی به منابع شبکه‌ای مانند سرور مجازی (VDI) استفاده می‌شوند. تفاوت اصلی این دو نوع رایانه در میزان استقلالشان از سرور مرکزی است.

تیک کلاینت‌ها می‌توانند بدون اتصال به سرور نیز کار کنند و پردازش‌های لازم را به صورت مستقل انجام دهند. این به آن معناست که تیک کلاینت‌ها قطعات سخت‌افزاری بیشتری نسبت به تین کلاینت‌ها دارند و هزینه‌ی بیشتری نیز دارند.

تین کلاینت‌ها برای کار کردن به سرور مرکزی نیاز دارند و پردازش‌های لازم را در سرور مرکزی انجام می‌دهند. این به آن معناست که تین کلاینت‌ها قطعات سخت‌افزاری کمتری نسبت به تیک کلاینت‌ها داشته و  به هزینه‌ی کمتری نیاز دارند. تین کلاینت‌ها برای کاربردهایی که نیاز به کار با برنامه‌های گرافیکی سنگین ندارند مناسب هستند.

خرید زیروکلاینت+ لیست قیمت بهترین زیروکلاینت 1403

مفهوم زیرساخت دسکتاپ مجازی (VDI)

زیرساخت دسکتاپ مجازی (VDI) یک فناوری است که به کاربران اجازه می‌دهد تا از راه دور به دسکتاپ‌های مجازی خود دسترسی کامل داشته باشند. این فناوری از یک هایپروایزر برای ایجاد ماشین‌های مجازی بهره می‌برد که دسکتاپ‌های مجازی را مدیریت و پیاده‌سازی می‌کنند.

VDI در 2 نوع اصلی با نام های VDI دائمی و VDI غیر دائمی طبقه بندی می‌شوند. 

  • VDI دائمی به کاربران امکان می‌دهد محیط دسکتاپ شخصی خود را سفارشی‌سازی کرده و آخرین تغییرات و پیشرفت‌ها را ذخیره کنند. این نوع VDI برای محیط‌های کار و مدرسه مفید است.
  • VDI غیر دائمی مجموعه‌ای از دسکتاپ‌های یکنواخت را فراهم می‌کند که کاربران به وسیله آن می‌توانند در صورت هرگونه نیازی به آنها دسترسی داشته باشند. این نوع VDI در مراکز تماس، کیوسک‌ها، آزمایشگاه‌های کامپیوتر و کتابخانه‌های عمومی مرسوم و رایج اند.

تفاوت زیرو کلاینت و تین کلاینت

تین کلاینت و زیرو کلاینت دو نوع رایانه‌ی کوچک هستند که برای دسترسی به منابع شبکه‌ای مانند سرور مجازی (VDI) مورد استفاده قرار می‌گیرند. تفاوت اصلی این دو نوع رایانه در میزان استقلالشان از سرورهای مرکزی است که همین موضوع نقش مهمی در نصب شبکه دارد.

تفاوت این دستگاه‌ها بطور واضح در موارد زیر قابل مشاهده است:

  1. قطعات سخت‌افزاری: تین کلاینت‌ها معمولاً تعداد قطعات سخت‌افزاری بیشتری نسبت به زیروکلاینت‌ها دارند .این دستگاه بدون اتصال به سرور اصلی توانایی محاسبه و پردازش عملیات‌‌های لازم دارند
  2. هزینه: تین کلاینت‌ها معمولاً گران‌تر از زیروکلاینت‌ها هستند. دلیل آن هزینه‌ی بیشتر قطعات سخت‌افزاری و تعمیرات احتمالی است.
  3. مدیریت: مدیریت تین کلاینت‌ها معمولاً آسان‌تر از زیروکلاینت‌ها است. این به دلیل استفاده از یک قالب مشخص برای پیکربندی تین کلاینت‌ها است.
  4. کارایی: تین کلاینت‌ها برای کار با برنامه‌های گرافیکی سنگین مناسب نیستند. این به دلیل آن است که تین کلاینت‌ها باید پردازش‌های لازم را به صورت مستقل انجام دهند.

در مجموع، تین کلاینت‌ها برای محیط‌هایی که نیاز به کار با برنامه‌های گرافیکی سنگین نداشته و نیاز به مدیریت ساده‌ی دستگاه‌ها دارند، گزینه‌ی مناسبی تری هستند. زیروکلاینت‌ها نیز برای محیط‌هایی که نیاز به کار با برنامه‌های گرافیکی سنگین بیشتر بوده و هزینه‌ی کمتری برای دستگاه‌ها مدنظر گرفته می‌شود، گزینه‌ی مناسب تری هستند.

خرید و لیست قیمت بهترین برند های تین کلاینت [ سال 1403]

مزایای استفاده از تین کلاینت

تین کلاینت‌ها را می توان به عنوان قدرتمندترین کامپیوترها از لحاظ داشتن تعداد زیاد درگاه، سیستم عامل‌های تعریف شده‌ای مانند ویندوز، لینوکس و مک دانست. این قابلیت باعث شده تا نرم افزارهای زیادی برای این دستگاه‌ها تهیه و توزیع شود.

بطور کلی مزایای استفاده از تین کلاینت ها در دسته‌های زیر تقسیم خواهد شد:

  • استفاده به صورت آفلاین: کلاینت‌های قوی دارای مزایایی هستند که اغلب به اتصال آنلاین به سرور مرکزی نیاز ندارند. به عنوان مثال، کلاینت‌های تیک برای بازی‌های ویدئویی مناسب هستند و نمی‌توان از تین کلاینت و زیرو کلاینت برای گیم نت‌ها استفاده نمود.
  • برخورداری از ظرفیت بیشتر در سرورها: هرچه پردازش بیشتری توسط کلاینت انجام شود، سرور پردازش کمتری انجام می‌دهد، در نتیجه تعداد کاربرانی که هر سرور می‌تواند پشتیبانی کند افزایش می‌یابد.
  • نیازمندی کمتر به سرور: سرور کلاینت تیک به اندازه یک سرور تین کلاینت به سطح بالایی از عملکرد نیاز نخواهد داشت، زیرا خود کلاینت‌ها بیشتر پردازش نرم افزارها را انجام می‌دهند. به علاوه با توجه به قوی بودن سیستم کلاینت، سرورهای ارزان نیز می‌توانند پاسخگوی نیاز آنها باشند.
  • عملکرد چند رسانه‌ای بهتر: کلاینت‌های قوی دارای محاسنی در برنامه‌های چند رسانه‌ای اند که در صورت سرویس‌دهی کامل به پهنای باند فراوانی نیاز خواهند داشت. برای درک بیشتر این موضوع می‌توان گفت که کلاینت‌های تیک برای پخش فیلم و موسیقی با کیفیت بالا مناسب هستند.
  • بهره‌مندی از تمامی زیرساخت‌های موجود: از آنجایی که بسیاری از مردم در حال حاضر از کامپیوترهای شخصی استفاده می‌کنند، در نتیجه زیرساخت‌هایی را برای راه‌اندازی شبکه کامپیوتری با کلاینت تیک بدون هزینه اضافی در اختیار دارند.

راه حل های EPOS برای دستگاه های تین کلاینت و VDI

EPOS ارائه دهنده راه حل های نقطه فروش (POS) بوده که از دستگاه هایی نظیر تین کلاینت و VDI پشتیبانی می کند. راه حل های این شرکت به سازمان ها کمک کرده تا تجربه خریدی سریع، آسان و ایمن را برای تمامی مشتریان خود فراهم سازند.

EPOS ارائه دهنده طیف گسترده ای از تین کلاینت‌های POS است که برای نیازهای مختلف سازمان‌ها طراحی شده اند و به بازار عرضه می‌شوند. این تین کلاینت‌ها از پردازنده های قدرتمند، حافظه کافی و فضای ذخیره سازی برای اجرای نرم افزار POS و ارائه تجربه کاربری روان و سریع پشتیبانی می‌کنند.

EPOS همچنین ارائه دهنده راه حل‌هایی برای پیاده‌سازی VDI است. این راه حل‌ها به سازمان ها کمک می‌کنند تا دسکتاپ‌های مجازی را به راحتی و بطور ایمن مدیریت کنند.

شرکت فسپی شمارو برای انتخاب و خرید بهترین تین کلاینت با توجه به نیازهایتان راهنمایی میکند؛ 02188032385

تفاوت زیرو کلاینت و تین کلاینت چیست؟

بزرگترین تفاوت زیروکلاینت و تین‌کلاینت نوع کاربری آن‌هاست. زیرو کلاینت ها متکی به شبکه و سرور مرکزی هستند اما تین کلاینت ها بیشتر بدون نیاز به سرور و شبکه کار می کنند.

در مقایسه زیروکلاینت و تین‌کلاینت امنیت کدام بیشتر است؟

زیروکلاینت ها سیستم عامل مشخص و حافظه ذخیره سازی ندارند در نتیجه ویروس ناپذیرند و در برابر حملات سایبری مقاوم هستند.

بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.