آموزشی

معرفی کامل انواع سوئیچ های سیسکو

انواع سوئیچ های شبکه سیسکو

در سال ۱۹۸۴، لئونارد بوساک و سندی لرنر شرکت سیسکو را تاسیس کردند. نام سیسکو مخفف Computer Information System Company است. این شرکت امروزه در بیش از ۱۵۰ کشور جهان حضور داشته و به عنوان یکی از برندهای برجسته در زمینه قطعات شبکه شناخته می‌شود. آکادمی‌های آموزشی سیسکو نیز در سرتاسر جهان فعالیت دارند. سوئیچ‌های سیسکو از محصولات مهم و پرکاربرد این شرکت در زمینه شبکه است. در این مقاله، به معرفی سوئیچ‌های سیسکو پرداخته و انواع مختلف آنها را بررسی خواهیم کرد.

انواع سوئیچ های شبکه سیسکو کدام است؟

سوئیچ‌ها به عنوان تجهیزات مهم در شبکه‌های کامپیوتری استفاده می‌شوند. این دستگاه‌ها نقش اصلی در اتصال و کنترل ترافیک داده‌ها در شبکه دارند. این دستگاه‌ها با ایجاد اتصالات میان دستگاه‌های مختلف در یک شبکه، امکان انتقال اطلاعات را برقرار می‌کنند.

انوع سوئیچ های شرکت سیسکو به شرح زیر دسته بندی میگردند :

  1. سوئیچ هایی که در لایه Access در مدل سه لایه ای سیسکو مورد استفاده قرار میگیرند یا سوئیچ های Campus LAN
  2. سوئیچ هایی که در لایه  Core and Distribution شبکه قرار میگیرند.
  3. سوئیچ های سری MDS سیسکو که در شبکه های SAN مورد استفاده هستند.
  4. سوئیچ های دیتاسنتر سیسکو و خانواده سوئیچ های Nexus
  5. سوییچ های صنعتی سیسکو

یکی از کاربردهای اصلی سوئیچ های شبکه سیسکو، اتصال دستگاه‌های مختلف در یک ساختمان یا محدوده مشخصی از یک شبکه است. این دستگاه‌ها به عنوان کنترلر شبکه عمل می‌کنند و به دستگاه‌ها این امکان را می‌دهند که با یکدیگر ارتباط برقرار کنند. به عنوان مثال، کامپیوترها، پرینترها و سرورها می‌توانند به وسیله سوئیچ به یکدیگر متصل شوند.

سوئیچ در لایه 2 از سخت افزار یا Mac addresses برای انتقال داده‌ها در شبکه استفاده می‌کند. این دستگاه با مدیریت بهتر ترافیک و ارتباط بهتر بین دستگاه‌ها، عملکرد شبکه را بهبود می‌بخشد. همچنین، سوئیچ‌های لایه 3 با انجام کار مسیریابی، ارتباط بین شبکه‌های مختلف را برقرار می‌کنند.

در ادامه، به برخی از پرکاربردترین انواع سوئیچ‌های سیسکو اشاره می‌کنیم:

برای خرید انواع سوئیچ های سیسکو با مشاوران ما در تماس 02188032385 باشید.

سوئیچ 9200 سیسکو

انواع سوئیچ های سیسکوسری سوئیچ‌های 9200 سیسکو در دو مدل اصلی، یعنی سوئیچ‌های Cisco Catalyst 9200L و Cisco Catalyst 9200 وجود دارد. این دو مدل دارای تفاوت‌های مهمی هستند که از جمله‌ آنها می‌توان به قابلیت ماژولاریته، پهنای باند stackingو قیمت اشاره کرد.

سوئیچ‌های Cisco Catalyst 9200L به علت عدم قابلیت ماژولاریته، فن و پاور یا منبع تغذیه خود را به صورت یکپارچه داخلی دارند. این مدل از سوئیچ‌ها قابلیت پشتیبانی از پهنای باند stacking با حداکثر 80 گیگابایت در ثانیه را دارد و نصف پهنای باند سری 9200 معمولی است.

سوئیچ‌های Cisco Catalyst 9200 از قابلیت ماژولاریته بهره‌مند هستند؛ به این ترتیب که فن و پاور یا منبع تغذیه آنها به صورت جداگانه قابل ارتقاء است. این مدل دارای پهنای باند stacking با حداکثر 160 گیگابایت در ثانیه است.

از نظر قیمت، به دلیل ویژگی‌های بیشتر ماژولاریته در سری Catalyst 9200 و نیز پهنای باند stacking بیشتر، سوئیچ‌های سری 9200 با قیمت بالاتری ارائه می‌شوند و در نتیجه، در کشورهایی مانند ایران، بیشتر از سری 9200L استفاده می‌شوند.

سوئیچ 9300 سیسکو

سوئیچ کاتالیست 9300 سیسکو یک سوئیچ لایه Access در مدل OSI است و به لحاظ کارایی و قابلیت‌های برتر، جز بهترین و قدرتمندترین دستگاه‌های خود شرکت است. این سوئیچ با داشتن 48 پورت و قابلیت استکینگ فوق‌العاده، پهنای باند خود را به یک ترابایت ارتقاء می‌دهد.

یکی از ویژگی‌های ممتاز این سوئیچ، قابلیت هوش مصنوعی است که به انتخاب دقیق‌تر مسیرهای ارسال پکت کمک می‌کند. سوئیچ 9300 همچنین دارای پورت آپلینک ماژولار است و با بهره‌مندی از ASIC، توان سوئیچ به طرز چشمگیری افزایش می‌یابد و عملکرد بالایی ارائه می‌دهد. این سوئیچ همچنین از پردازنده‌های X86 پشتیبانی می‌کند.

یک ویژگی منحصر به فرد دیگر این سوئیچ، امکان ذخیره‌سازی اطلاعات تا 2470 گیگابایت از نوع حافظه SSD برای ادمین شبکه است. این ویژگی باعث افزایش ظرفیت ذخیره‌سازی و امکانات این سوئیچ می‌شود.

نوعویژگی‌ها
C9300-24S24 پورت SFP به همراه Uplink ماژولار
C9300-24S24 پورت SFP به همراه Uplink ماژولار
C9300-48P48 پورت به همراه PoE+ بهمراه Uplink ماژولار
C9300-48U48 پورت به همراه UPOE بهمراه Uplink ماژولار
C9300-24P24 پورت به همراه PoE+ بهمراه Uplink ماژولار

بیشتر بخوانید:تجهیزات سیسکو چیست [ آشنایی با کاربرد تجهیزات Cisco]

سوئیچ 9500 سیسکو

سوئیچ Cisco Catalyst 9500X اولین سوئیچ اترنت با پورت‌های ثابت ۴۰، ۱۰۰، ۲۰۰ و ۴۰۰ گیگابیتی در صنعت فناوری اطلاعات است که برای محیط‌های Campus سازمانی مناسب است. این سوئیچ با سرعت مقیاس پذیر بسیار بالا، قابلیت مدیریت آدرس‌های MAC، مسیریابی IP unicast و چندپخشی، پشتیبانی از برچسب‌های MPLS و بافر وسیع، برای انجام برنامه‌های کاربردی سازمانی با کارایی بالا ارائه می‌شود.

سوئیچ سیسکو9000 nexus

سوئیچ Nexus 9000 از جمله تجهیزات شبکه متمایز از سیسکو است که بهره‌وری بالا و بهینه‌ترین استفاده از توان مصرفی را فراهم می‌کند. این ویژگی‌ها منجر به صرفه‌جویی چشمگیر در مصرف انرژی الکتریکی می‌شوند. همچنین، تعداد بالای پورت‌ها این سوئیچ را مناسب برای استفاده در محیط‌های بزرگ می‌سازد. سوئیچ Nexus 9000، همچون دیگر محصولات مشابه، تاخیر کمی در ارائه خدمات I/O دارد و این ویژگی باعث افزایش سرعت عملیات می‌شود. این سوئیچ با داشتن نرم‌افزارهایی مانند NX-OS و ACI با تکنولوژی Cloud Scale ASIC، ایده‌آل برای استقرار در دیتا سنترها و محیط‌های اتوماتیک است.تفاوت سوئیچ های سیسکو

تفاوت سوئیچ های سیسکو

سوئیچ‌های سیسکو انواع مختلفی دارند در ادامه به تفاوت‌های بین آنها اشاره میکنیم:

  • پشتیبانی از PoE (Power over Ethernet)

برخی از سوئیچ‌های سیسکو از قابلیت PoE پشتیبانی می‌کنند که این قابلیت به ارسال برق به دستگاه‌های متصل از طریق کابل شبکه کمک می‌کند. سوئیچ‌های +PoE یا PoE+ توانایی ارسال برق بیشتری را دارند.

  • ماژولار یا Stackable

سوئیچ‌های ماژولار به کاربر امکان اضافه کردن ماژول‌های جداگانه را می‌دهند. سوئیچ‌های Stackable امکان اتصال چند دستگاه به یکدیگر را فراهم می‌کنند و به صورت یک دستگاه عمل می‌کنند.

  • LANLite یا LANBase

نوع نرم‌افزار LANLite یا LANBase تفاوت‌هایی در امکانات و قابلیت‌های سوئیچ ایجاد می‌کند. LANBase اغلب امکانات بیشتری ارائه می‌دهد.

  • Fast Ethernet یا Gigabit Ethernet

تفاوت در سرعت اتصال اینترنت بین سوئیچ‌ها، که می‌تواند Fast Ethernet (۱۰۰ مگابیت در ثانیه) یا Gigabit Ethernet (۱ گیگابیت در ثانیه) باشد.

بیشتر بخوانید:معرفی بهترین تجهیزات شبکه سیسکو در ایران

  • دسکتاپی یا رک مونت

سوئیچ های سیسکوسوئیچ‌های دسکتاپی برای استفاده در محیط‌های دفتری یا خانگی مناسب‌اند. سوئیچ‌های رک مونت برای استفاده در مراکز داده یا شبکه‌های بزرگ مناسب‌اند.

  • مدیریتی، غیرمدیریتی یا اسمارت

سوئیچ‌های مدیریتی قابلیت پیکربندی و مدیریت توسط کاربر را فراهم می‌کنند. سوئیچ‌های غیرمدیریتی کمترین قابلیت پیکربندی را ارائه می‌دهند. سوئیچ‌های اسمارت میانه‌ای بین مدیریتی و غیرمدیریتی هستند.

  • تعداد پورت‌ها و سرعت

تعداد پورت‌ها و سرعت آنها (۲۴ یا ۴۸ پورت و ۱۰/۱۰۰/۱۰۰۰ گیگابیت بر ثانیه) نیز تفاوت‌های مهمی میان سوئیچ‌ها ایجاد می‌کند.

  • پشتیبانی از فیبر نوری

برخی از سوئیچ‌ها از پورت‌های فیبر نوری برای اتصالات اپتیکال بهره می‌برند.

هر کدام از این تفاوت‌ها به نیازها و استفاده‌های خاص مرتبط هستند و انتخاب بین آنها بسته به شرایط و اهداف شبکه انجام می‌شود.

شرکت فناوران عصر شبکه پاسارگاد، از پیشروان ارائه خدمات شبکه در ایران است که در زمینه خدمات طراحی و راه اندازی میز خدمت و سایر سرویس های تحت شبکه فعالیت می کند. برای دریافت مشاوره تخصصی در این زمینه با شماره زیر تماس بگیرید.

02188032385

سخن پایانی

با توجه به تنوع و پیشرفت فناوری، سوئیچ‌های شبکه سیسکو نقش بسیار حیاتی در اتصال و مدیریت دستگاه‌های مختلف در یک شبکه ایفا می‌کنند. سوئیچ‌ های سیسکو هرکدام با ویژگی‌ها و کاربردهای خاص خود، به مدیران شبکه امکان می‌دهند تا شبکه خود را با بهترین عملکرد اداره کنند. از پهنای باند بالا و پورت‌های گوناگون گیگابیت اترنت گرفته تا امکانات هوش مصنوعی و قابلیت مدیریت بی‌سیم، سوئیچ‌های سیسکو باعث بهبود کارایی و امنیت شبکه می‌شوند. همچنین، قابلیت استفاده از تکنولوژی‌های نوین مانند تجهیزات Stack و ویژگی‌های پیشرفته لایه 3 این سوئیچ‌ها را به یک گزینه مناسب برای نیازهای مختلف شبکه تبدیل کرده است.

سوالات متداول:

1-پرطرفدارترین نوع سوئیچ شبکه کدام است؟

سوئیچ های ثابت رایج ترین و پرطرفدارترین نوع سوییچ شبکه هستند؛ تعداد پورت های آنها ثابت است. این سوئیچ ها به دلیل اینکه قابل ارتقا نیستند قیمت کمتری دارند.

2-تفاوت سوئیچ‌های مدیریتی و غیر مدیریتی؟

سوئیچ های مدیریتی امکان شخصی سازی دارند و شما می توانید تمام پورت ها را مدیریت و کنترل کنید؛ اما سوییچ های غیرمدیریتی سریع تر و آسان تر هستند و تنظیمات پیچیده ای هم ندارند.

بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.